Lindrar och läker såriga
och ömma bröstvårtor


Nursicare är ett aktivt förband som ger snabb sårläkning och har en dokumenterad smärtlindrande effekt. Förbandet innehåller tre unika substanser som effektivt förebygger, läker, ger smärtlindring och optimal fukt till ömma, såriga och spruckna bröstvårtor.

Nursicare innehåller inget läkemedel och är non-toxiskt. Kan användas i förebyggande syfte.

Tre aktiva substanser:

Glycerin – Håller bröstvårtan fuktig och mjuk, ger såret en optimal miljö. Denna fuktighetsbevarande faktor gör att förbandet inte fastnar i såret och kan bytas utan smärta. Reducerar dålig lukt.

Surfactant F-68 – mild, icke toxisk sårrensare, som rengör såret kontinuerlig.

Superabsorbent –Absorberar sårvätska och bröstmjölk.

Nursicare förbandet har en tunn, mönstrad film på ena sidan som är en bakterie och fukt spärr men som andas. Denna skyddar mot bakterier och andra småpartiklar. Det är viktigt att den mönstrade filmen läggs utåt och att skumsidan läggs mot bröstvårtan.

Dokumenterad smärtlindrande effekt
Den vanligaste orsaken till smärta i ömma, såriga och spruckna bröstvårtor kallas nociceptiva eller inflammatorisk smärta. Nursicare hämmar nervbanans aktivitet (nociceptorer), som transporterar smärtsignaler och man kan därför uppleva en smärtlindrande effekt.

Nursicare är enkel och säker och innehåller inga allergiframkallande eller toxiska ämnen.
Nursicare är tillverkat av samma material som PolyMem och har använts i hela världen i över 30 år till alla typer av sårskador . För mer information gå in på vår hemsida www.partnermed.se