Lindrar och läker såriga
och ömma bröstvårtor


Amning är en naturlig del av modersrollen med många dokumenterade fördelar för både mor och barn. Bröstmjölk har en perfekt blandning av näringsämnen för spädbarn och innehåller också hormoner och antikroppar som ger barnet bättre motståndskraft mot sjukdomar.

Tyvärr så förknippas amning ofta med smärta och såriga bröstvårtor. Även ett litet sår kan leda till smärtsamma och långvariga komplikationer. För att undvika detta så är det viktigt att behandla bröstvårtan så fort som möjligt. Detta kommer att förhindra smärta och såriga bröstvårtor och onödig frustration.

Det är viktigt att kunna amma utan att känna smärta eller obehag. Därför har PolyMem utvecklat en unik produkt - Nursicare.

De tre aktiva substanserna i förbandet är
- Glycerin
- Surfactant F-68
- Superabsorbent

De aktiva substanserna ger en snabb sårläkning och en dokumenterad smärtlindrande effekt. Nursicare är tillverkat av samma material som Polymem och har använts i hela världen i över 30 år till alla typer av sårskador.

icon saarhelingSnabb sårläkning
Nursicare stöder den naturliga läkningsprocessen och får såren att läka snabbt. Efter några dagar kommer du att se och känna en betydande förbättring. När du använder Nursicare skall inga salvor eller andra produkter användas under förbandet.

icon smertelindringSmärtlindring
Nursicare hämmar nervbanans aktivitet (nociseptorer), som transporterar smärtsignaler. Man kan Därför uppleva en smärtlindrande effekt, vilket gör att du kan amma utan smärta och frustration.

icon forebyggendeFörebyggande
Nursicare har ett mjukt och anpassat material som skyddar bröstet mot friktion från BH´n eller andra kläder. Förbandet förebygger rodnad, sår och blåsor och läker såren snabbt och effektivt. Den tunna rutmönstrade filmen på ena sidan skyddar mot väta, bakterier och andra små partiklar.